Menü Bezárás

Elsősegély tanfolyam

A következő tantermi elsősegély tanfolyam október 25-én 16 órakor indul. (14.000,- ft.)

A tanfolyam 2 x 4 tanórás. Az első foglalkozás 2023. 10. 25-én, 16-20 óráig, második foglalkozás 2023. 10. 26-án, 16-20 óráig tart. Bodó Autósiskola folyamatosan várja a gépjárművezető jelölteket a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges közúti elsősegélynyújtó tanfolyamokra. A tanfolyamra bárki jelentkezhet, másik iskola hallgatói is beiratkozhatnak! A tanfolyamokat az autósiskola tantermében (Szeged Mikszáth Kálmán utca 18) tartjuk. Az elsősegély tanfolyamra jelentkezni az autósiskolában lehet. A sikeres vizsgaeredmény elérése érdekében a  tanfolyamokon az elméleti oktatás mellett nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlati felkészítésre.

A vizsgáztatást a Magyar Vöröskereszt végzi (Szeged Pláza Közösségi Pont). Elsősegély vizsgára jelentkezés: kedd, szerda, csütörtök 13.00-17.00. Vizsgára jelentkezni személyesen, vagy meghatalmazással személyigazolvánnyal, kiskorú esetében szülői hozzájárulással, a vizsgadíj megfizetésével egyidejűleg lehet. Vizsgadíj:15.500,- Ft.
Gondolj arra, hogy az elsősegély tanfolyamon megszerzett ismeretek a mindennapi életben is jól használhatóak egy esetleges rosszullétnél, balesetnél.
Jelentkezz te is közúti elsősegély – nyújtó tanfolyamunkra!

Ki kaphat mentességet az elsősegély vizsga alól?

A felmentés alapjául szolgáló iskolai végzettséget tanúsító okiratot a Magyar Vöröskereszt fővárosi, megyei szervezete részére kell bemutatni, amely ennek alapján a mentesülés tényét megállapítja és azt igazolja. 31/1992. (XII. 19.) NM rendelet 2.§. 

  • 2. § (1) *  Az elsősegélynyújtásból előírt ismeretek megszerzését – végzettségükre tekintettel – az orvostudományi egyetemeken végzett orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, az állatorvostudományi egyetemeken végzett állatorvosok, továbbá az egészségtudományi alapképzésekben (főiskolai) képzésekben (diplomás) ápoló, védőnő, dietetikus, gyógytornász, mentőtiszt, szülésznő, közegészségügyi felügyelő, járványügyi ellenőr, egészségügyi szakoktató, intézetvezető szakképzettséget tanúsító oklevelet szerzettek, valamint az egészségügyi iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli szakképzésben állam által elismert egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők a szakképesítés megszerzését tanúsító okirattal igazolhatják.
  • A Magyar Vöröskereszt fővárosi, megyei szervezete a sikeres elsősegélynyújtási vizsga teljesítésének vagy a vizsga alóli mentesülés megállapításának napján elektronikus úton értesíti a közúti közlekedési nyilvántartó szervet